Love


29/6- Himlen ger oss allt det blå

Den ljuva blomstertiden är äntligen här. Tänka sig att värmen har hållt i sig såpass länge nu utan en droppe regn.

Igår var det dop för min kusins dotter. Fanny är hennes namn och har nu en stolt storasyster.

Efter dopet körde mamma ut mig och adde till stranden. Vattnet var underbart skönt! Vi blev där i 3 timmar och drog oss sedan längs stranden till pizzerian vid japans minigolfbana. Det blev utan en planering en riktigt skön och behaglig 3-månadsdag.
Efter lite tv tittande och en dusch så sov vi gott!

Man ville inte gå upp när väckarklockan ringde vid kvart över 6 på morgonen. Jag snoozade i ca en halvtimme innan jag tog mig upp. Latmasken låg kvar och sov så gott. Jag hade tänkt fixa mitt hår för en gångs skull. Men det fick bli en tofft som vanligt.

Jag slutade jobba vid klockan 15. Men jag kom inte från jobbet förrän 15.30. Jag missade bussen in till stan och fick ta en senare buss istället. Jag fixade mina lönepengar på baknken, som jag hade fått hemskickat i ett brev. Jag blev väldigt besviken när jag fick se min lön. Men sedan kom jag på att det måste vara för maj månads-arbetet. Från den 15 maj och framåt. för att 2900 kr kan jag inte ha fått på 1.5 månad, genom att jobba med ob-tillägg och genom att jobba mycket.
Så under den sista tiden som blev över (ca 1,5 h) hann jag köpa..
• shorts på cubus
• tee med smak av mango och smaksatt kaffe på indiska
• hundgodis på grissy (eller vad det heter)
• parfym (sort: I do) på make up store

Annars har jag köpt lunch på jobbet och en flaska vatten i stan.

Imorgon ska jag till stranden med hanna. Den blir en liten kort stund för sen ska jag jobba jobba jobbaaaaaa.

Jag fick precis ett telefonsamtal från en jobbakompis som ville bli av med en tid. Jag ville inte vara självisk, så jag tackade faktist ja till ett jobb byte. Jag fick hennes 10 timmarspass mot mina 6.25 timmar en annan dag. Jag klarar mig nog genom den dagen även om jag så måste gråta blod. Det blir nämligen 10 timmars jobbardag två dagar i rad..

Jag måste få berömma mig själv. Att komma från ett icke-jobbliv till en nästan fast anställd. Det ställer mycket krav på hela livsstilen. Jag har inte fattat det förrän nu när man själv vet om hur det är. Men jag måste påpeka att jag känner mig duktig som kämpar mig igenom sommaren instängd inomhus med (ibland) gnälliga kunder som sparkar på mina nerver, när man vet att väldigt många har det sköntt och degar på stranden. Vissa började inte sommarjobba förrän senare i juni-juli när jag själv började redan i maj, och det har fortsatt utan stopp.
Jag ger mig själv ett beröm nu och en puff i ryggen. För jag känner mig duktig :)

Puss

24/6 - Dags för sol

Det har varit skinande sol hela dagen! Jag har målat väggarna i mitt rum och har lyckats få två vattenblåsor.
Senare mot eftermiddagen kom hanna hit och solade lite med mig. Det var inte mycket till att sola, men skönt var det.

Vid 16 var det jobb som väntade till kl 21.

Nu är jag trött och ska förmodligen slockna snart. Jessica kommer vid halv 5 imorgon med sin vän daniel. Hoppas att de kan fixa klart mitt rum. Jag ska nämligen jobba 10 - 19. Jag är en av dem som har flest arbetstider under sommaren. Goa pengar men dålig fritid.

Pusspuss

23/6- En dag till besvikelse







Jajamen, igår skedde denna händelse.
Efter att ha varit på furulundsbadet med adde, padde och niklas stack vi hem till padde. Niklas skulle snagga sig och adde tvekade. Han visste om att jag inte tycker om snaggade skallar. Man såg på honom att han ville. Så jag kunde inte annat än att säga varsågod.
Snäll som han var sparade han 9 mm :)




I morse skulle jag tydligen jobba vid 9.00-17.00. Jag hade inte en blekaste aning. Min chef ringde mig vid klockan 10 och frågade vart jag höll hus. Alla hade tydligen fått chema förutom jag. Jättekul..
Jag stod och målade mitt rum i fulla rullar. Och för tillfället bor jag i jessicas rum med allt annat stök.

Jag kom till jobbet vid 14.00 istället med skuldkänslor som egentligen jag själv inte var orsaken till. Inte speciellt kul heller för den delen..

Denna dagen som skulle vara en stranddag blev en katastrofdag med lite tårar och adde som en tröst. Det var väl min ända lycka att han fanns där.

Och tack för hjälpen med att måla väggarna med helt fel väggfärg idag älskling.(A)  Men nu ska det köpas ny färg som ska målas.

Jag bad mamma väcka mig vid 8- halv 9 för att jag ska hinna med att känna på sommarlivet innan jobbet. Veckans jobbartider är nämligen tis, ons, tors, fre lör.   ;)...

PUSS

En bra dag med bra människor är avklarad

Kvällen slutade på mac inn med emy, becks, hanna och sofie. Becks och sofie stack till felicia för harry potter kväll. Det resterande människorna drog hem till mig och avslutade kvällen med saft och (hanna) med chips. Emy går hem ensam nu, eller kanske gick? I vilket fall som helst så hade hon kortbyxor och linne på sig. Det ända hon kunde få för sig att låna var en tunn ginatricot-långarmad tröja.



Jeg savner sØsteren min. Men hun vil komme tilbake til meg :)
Neste uke på torsdag!


Nu har klockan slagfit sovdags. 01.10 är klockan och jag ska sova i jessicas rum i natt. Min säng är inte bäddad och rummet uppvärmt med rivna tapeter!

God natt gottfolk!

21/6 - let´s do it!

Hej alla barn! Nu har det börjat lite smått och gott. Vadå för någonting? Jo, annicas städning + röjning av rummet. Det ska bli vit färg på väggarna och svart tapet på två av väggarna. Om jag har hunnit få ut det mesta idag så ska jag börja riva lite tapet redan ikväll.

Emy kommer kanske senare och hjälper mig.

Dagens vill ha är adde sovandes hos mig ikväll. Yes (Y)

Puss

17/6 - The first love is the deepest

Det är väl rubriken som tar över dagens inlägg. Jag orkar inte skriva om mitt liv nu. Det känns som att jag tvingar mig själv till att skriva. De ända tillfällena jag har tiden att skriva är när jag har varit emd Adde eller jobbat. Annars har jag faktist inte tid. Därför handlar inläggen altid om samma saker.

Så idag har jag (oväntat) jobbat igen. Jag längtar till midsommar, för då är jag ledig. Lova nu (snälla snälla) att vädret håller i sig.

Jag var med Emy och Carro igår. Sjukt skön känsla växte i magen. Dessa tjejerna betyder något enormt mycket. Jag känner helt enkelt en kärlek till er töser.. kärlek! :)

Långtradare




16/6 - min första lediga dag denna vecka

Magen mår bättre idag, tack och lov!
Jag skulle träffat adde, men det blev inte av. Så istället ska jag träffa stumpan (vet ej om jag får säga vem) och ta en glass på östra stranden. Sen ska jag och denna stumpan träffa en annan stumpa. Det känns skönt att det bara blir vi 3 (till en början iaf).








Jag vet inte vad jag gör ikväll. Jag har ett erbjudande att dra till åled. Men man kan få förhinder, vem det? Det är trots allt jobb imorgon (Y)

Pusspuss

Magen börjar att ta sig

Hela dagen har jag släpat runt på min mage. Det har ömmat, värkt och bara varit till bekymmer. Åsa var här och underhöll mig med tv-spel för ett tag.

Jag gick och badade när hon gick hem. Trodde nämligen att det skulle hjälpa min smärta. I början kändes det som att det inte har varit så skönt med ett bad på länge. Men efter ett tag blev allt jobbigt. Därför bestämde jag mig för att gå upp. Allt blev värre! Smärtan i magen vällde fram igen, munnen och halsen fylldes av en spykänsla, jag kallsvettades, blev otroligt yr och somnade nästan stående. Jag har inte varit med om något liknande! Något av det mest obehagligaste på länge. Tack och lov kom jag i säng och tvingade i mig en banan.

Jag fick ett väldigt överraskande bra samtal nyss. (A)

Det blev ingen bio ikväll.. ville träffa pojken idag ju. Men imorgon ses vi förhoppningsvis.

Jag fick höra att min kära syster kommer till nästa helg. Mums! Det betyder att hon kommer ungefär på torsdag - söndag.
Toppen toppen!




15/6

Gissa hur min natt har sett ut? Jag kan väldigt gärna förklara.
Under hela kvällen igår kände jag en strålande och brännande smärta i magen. Senare på kvällen blev det en sån irriterad magkänsla, då man inte vet om man ska skratta/gråta eller ligga still/röra på sig. Först trodde jag att det var mensvärk. Därför fyllde jag en tom 2-liters colaflaska med varmt vatten och la den på magen när jag skulle sova. Det blev nästan bara värre. Det slutade med att jag hängde med huvudet över toalettstolen i olika omgångar. Magen skrek av smärta men jag lyckades av matthet somna tillsist.

Jag vaknade kvart över sju, lika ont i magen som jag hade haft när jag la mig. Jag kunde inte gå med rak rygg. Det kändes inte värt att plåga mig genom 9 timmars arbete i detta tillstånd, halvt handikappad. Det skulle förmodligen inte uppskattas med en illaluktande spyfluga av kunderna heller för den delen.

Jag känner mig lite sömnig men jag kan inte sova. Ligger jag ner gör det ont i magen, och om jag sitter ihopvikt känner jag ingenting. Hoppas bara att det går över framåt kvällen. Då ska jag kanske på bio med adde och hans vänner.

Nu ska jag tänka på annat.

Pusspuss

14/6 - sötsugen

Min dag har börjat med ett 7 timmars arbetspass. Ögonlocken hängde tungt, men det klarade sig sömnlöst trots allt. Det var veckans sista arbetspass. Närsta vecka blir det 2 lediga dagar och resten jobb.

Midsommar firas antagligen med familjen, antar jag, inget annat har dykt upp. Jag börjar jobba vid klockan 15.00 på lördagen efter midsommar. Så något kul kan jag ju klämma in!

Jag drar mig till sängen/TVn, tar något sött och sömnar in, trots att klockan är halv sex. Jag är så trött!
Imorgon blir det tidig sommarlovs-uppgång. Jag börjar jobba 9.00 - 18.00. = 9 timmar.

PUSSPUSS

10/6- En rubrik skriven en kväll i Juni

Cornelis Vreeswijk blir min låtgivare för kvällen. På något sätt gled jag ni på hans musik när jag klickade mig runt efter sökningen "en kärlekshistoria" på youtube.
Cecilia Lind och Fredrik Åkare blir väl den mest spelade låten (y)


Imorgon är det skolavslutning. Tänka sig att ett år har gått.
Jag fick lämna in min skoldator över sommarlovet idag. Där har vi ett handikapp över sommarlovet, jippi.

Jag var inne på veromoda idag i jakt efter en kjol. Hittade en söt och billig kjol som jag förmodligen kommer att använda imorgon. Det ända som bekymrar mig är att den lätt kan flyga upp och blotta allt jag har, utanatt ajg har på mig några nylonstrumpor.

Ute faller regnet. Min kopp te gjorde susen tycker jag. Dock kommer jag antagligen få springa upp och kissa mitt i natten, något som har hänt ofta på den senaste tiden.

Det ska bli roligt att besöka min föredetta skola imorgon. Jag har inte varit där på hur länge som helst. Men nu ska jag passa på. Det är bra att passa på nu när det är skolavslutning och allt!

PUSSPUSS

5/6 - Jobbar med tålamod

Jag är inte speciellt bra på att uppdatera min blogg, jag vet. Jag jobbar väldigt mycket. Om jag inte jobbar är jag i skolan, med älsklings pojken eller med mina vänner. När jag får fri tid så orkar jag inte sätta mig vid datorn och dega.

Jag börjar bli trött på datalivet. Till viss del tycker jag att det är väldigt bra. Då behöver jag inte oroa mig för att sitta fastklibbad vid datorn flera timmar i radoch bara dra ut på dagen för noll nytta!

Jag ska jobba mitt allra längsta pass imorgon. Det är 9.00 - 19.00. Det innebär att jag ska jobba i 10 timmar ;) Jag bara längtar något så fruktansvärt till lönen rullar in!

Nu kommer en liten upplysning om någon snabbt och nyfiken vill veta. Jag är sååå enormt förhäxad i killen min. Tack, nu fick jag det sagt.

På söndag blir det förhoppningsvis fint väder för jag vill kolla på balen! jag missade förra på grund av jobb. Min kusin går nu, Joel. Därför är det extra kul att få gå och kolla.
Jag ahr inte hittat något att ha på mig till skolavslutningen heller. Det är lite tråkigt.. Men anars blir det väl något gammalt och slitet ;)

Klotter.
Jag har haft så enormt mycket humörsvägningar på senaste tiden. Jag bär på känslan att någonting saknas. Något som saknas.. vad kan det vara? Det har i för sig blivit så, att man har kommit längre ifrån "dåvarande" nära vänner. När gymnasiet började gick livet in i en annan bana. En bana som har kännts annorlunda.
I samma veva som denna annorlunda känslan hade svept igång försvann min syster (min närmsta och bästa vän) till ett annat land och vi hörs knappt av längre.
Jag har börjat godkänna att tårarna får rinna lite då och då.







RSS 2.0