-

Tänker på er mina fina. När jag kommer hem ska det minsann bli kramkalas!

Första advent

Tänk vad tiden går fort. Det har redan blivit en vecka mindre fram till jul. Idag tänder vi det första ljuset på advetsljusstaken och firar den första advent! Jag vet inte vad ni har bestämt er för att göra, men jag ska baka lussekatter utan saffran tillsammans med mina damer och toppa det hela med glögg.

Lussekatterna bakas utan saffran på grund av att all saffran i hela landet är slut... Till vår förvåning fick vi svaret: "välkommen till norge". Okej okej, istället ska vi göra det bästa och försöka lösa situationen genom att smeta i lite kanel, kedemumma och socker. Så illa kan de ju inte bli!

Tänker på Dig

Felicia Höjman
Rebecka Andraey
Hanna Håkansson
Carolin Rydberg
Emelie Johansson

Random

Jag hade inte bangat på...
spontan fika med mina dvärgar
god smoothie
shot-race med dvärgarna
gosiga stunder tillsammans med min grisbjörn
lite grand danios-mys
mysiga middagar
härliga promenader på hemmaplan
härliga kvällar med dvärgarna

Finaste Felicia

hej hjäärtat, jag ville bara att du skulle veta att för det första
1. är du grymt snygg i ditt nya hår som jag glömt att säga till dig
för det andra kan jag inte längra mer än att få krama om dig (plus att du luktar gott) för det tredje saknar jag ditt skratt och för det fjärde så ska vi ha galen utgång i halmstad när vi är där samtidigt och för det femte är du en av världens finaste människor
[05:26:35] felicia höjman: <3
Såg ett par fina ord skrivna på skype när jag vaknade.


[05:26:27]felicia höjman: hej hjäärtat, jag ville bara att du skulle veta att för det första
1. är du grymt snygg i ditt nya hår som jag glömt att säga till dig
för det andra kan jag inte längra mer än att få krama om dig (plus att du luktar gott) för det tredje saknar jag ditt skratt och för det fjärde så ska vi ha galen utgång i halmstad när vi är där samtidigt och för det femte är du en av världens finaste människor

[05:26:35]
felicia höjman: <3


Du kan verkligen få mig glad. Tack för din energi!

Bra skräp


Comfort Hotel Xpress

Jag må säg att min fredag blev mer än fartfylld. I ett tag har jag planerat att överraska Calle med någon natt på hotell när han kommer upp. Denna helg blev den där helgen. 

Jag kan börja med att säga att det var 400-600 kr billigare att ringa till hotellet och boka natt istället för att boka via en internetsida som sas vara "den billigaste" att boka genom. Bajsprat!

När jag kom till hotellet efter jobbet var jag redan stressad med att få saker i ordning inne på hotellet innan jag skulle möta upp Calle på stationen. Min idrottsväska vägde ca 20 kg (och då ljuger jag inte) som jag hade burit med mig till jobbet för att inte slösa tid på att åka hem mellan. Det fanns ju bara inte tid till det!

Väl inne på hotellet var jag redan lite småsvettig av all tyngd från väskan i kombination med min jobb-mjukis-outfit, pannband, halsduk, vantar och vinterjacka. Jag skulle lära mig hur man checkade in på hotellet via en dator då jag fick hjälp av receptionisten. Jag vet inte vad som hände men maskinen reagerade inte och gav mig inte någon nyckel eller liknande när jag hade betalt. Killen i receptionen tog med mig till kassan och bad mig göra ett köp där istället. "Ikke godkjent" två gånger. NOOOOO, var finns närmsta bankomat?!

Något kvarter bort sprang jag in på deli deluca med hela min utrustning. Där kunde jag inte få ut mer än någon hundralapp som max. Då frågade jag kvinnan i kassan var närmsta nästa automat låg. Hon viftade med handen åt alla håll samtidigt och sa "ditåt till seven eleven". Jaha tänkte jag och sprang ut ur butiken. Stressad som en jubelidiot kom jag på att de någ en sparbank några gator ner. Där var jag ju tvungen att kunna ta ut pengar. Sparbanken hade ett displayval- "saldokoll" och det visade sig vara på tok för lite pengar. Jag fattade ingenting och ursinniga Annica tog trikken hem (som jag by the way inte skulle hinna, det var därför jag tog med mig all packning till jobbet). Hemma i lägenheten gick jag in på min internetbank i världens stress. Det var nämligen bara 35 minuter kvar tills Calles tåg skulle vara framme. På internetbanken stod det att hotellet hade tagit summan och att hotellrummet var betalt. Inte-så-glada-jag tog bild på köpet med min mobil, tog med internetdosan om de inte skulle tro mig och sprang ut till trikken igen. Svetten rann som om jag hade varit inne i en 100-grader celsius bastu. 

När jag kom fram till hotellet hade det självklart bildats en pensinärskö vid receptionen. Varför inte liksom?
När det var min tur slängde jag fram alla bevis medan svetten droppade på bordet. Tack och lov fick jag tillslut mitt hotellrum och upp sprang jag fort som attan. Jag hade 10 min på mig att fixa iordning rummet till det lite mysigare och fixa mig till något som i detta fall kallades för "mindre ofräsch". Tror ni att jag hann? Självklart inte, man är ju tjej. Ca 20 min efter tågets ankomst mötte jag upp en mindre glad Calle som hade fått stå där och vänta. Tack och lov bangade han inte på att följa med mig och köpa en "julklapp" till en släkting innan vi skulle åka hem till lägenheten. 

Utan att han anade någonting fick han sig överraskningen att bo på Comfort Hotel Xpress över helgen. Oj så förvånad och ovetande. Det tog ett tag innan han insåg att det var ett hotell. Han trodde att nämligen att det var en databutik. 

Trots att vi hade ett hotell över helgen så har vi hunnit med att umgås mycket med calles kusin som för tillfället jobbar i oslo och en indisk resturang där till och med sofie hängde med!
Tack så mycket för helgen allihop.


Måste avsluta hotellhistorian med ännu en händelse. Igår när jag tog en sväng inom internetbanken lite spontant såg jag att mina hotellpengar var tillbaka på mitt konto igen och att beloppet inte längre var registrerat som "ut av konto" (som det hade varit på fredagen). Snarast ringde jag upp hotellet igen och betalde rummet på nytt.
Riktigt krångligt. Första och sista gången jag ska vara gullig!


Ångest

Jävla skitmorgon. Saknar mitt liv... mina stabila vänner och min pojkvän. Far åt skogen med jobbet, är inte på bra humör.

Söndagssaknad

Det är dagar som denna då man vill vakna upp utvilad men småtrött, då man ligger i sängen och drar sig tillsammans med sin gosegris. Man kan kalla det för en klassisk söndagssaknad. Behöver närkontakten, kramarna och småpratet.

Förfest

Jag, Jusia och Cissi är färdiga och redo för partaj. Vi väntar in folket och vår Tilda som byter outfit varannan minut. Men nu har hon nog lyckats bestämma sig trots allt!

Okej eller inte?

Det kan vara en rolig sak att se på bild. Men allt jobb bakom detta och all plåga för hunden.... usch. Detta är något jag inte stöttar.
http://existenz.se/out.php?id=43087

Vilken matvana tycker du verkar vettigast?

Allt grubblande över norska och svenska matvanor började slå sina volter på jobbet. Det är inte samma kulturella grej när det kommer till vad man har med sig som lunchlåda till jobbet.

Hemma i Sverige har det alltid varit en självklar grej att man ska ta med sig matlåda. Riktig tillagad mat som man värmer i mikron eller som ska ätas med kniv och gaffel, för att kunna klara av dagen. Äter gör vi endast när det är rast, då det är fritt fram att göra vad man vill. Aldrig någonsin skulle man i sverige få gå runt och äta hur man ville på arbetstid. Eller?

I Norge är det så att männsikor har med sig en-två mackor till jobbet som de självklart då har som matlåda. De skulle nog aldrig få för sig att ta med riktig tillagad mat till arbetsplatsen. Det skulle förmodligen vara något helkonstigt och krångligt, eftersom att det för dem är en ovana. Men det dem gör mer annorlunda är att ha med sig extra tilltugg (såsom kakor, godis, frukt, bullar, snacks mm.) som de går runt och tuggar på under sjävla arbetstiden. Detta småätande gör att de inte ska hålla sig hungriga. Så istället för att äta en rejäl måltid och hålla sig till "vardagliga rutiner" så äter de nästan konstant fast i mindre mängder.


Då frågar jag mig, vad är egentligen mest hälsosamt? Att låta magen få vila mellan målen eller hålla den igång och inte låta den sluta arbeta?
Aja,  bara en liten funderare från min sida.

Farväl, vila i frid


RSS 2.0