Och nu?

Då var julen, den dagen man så länge längtade efter över. Nu är det bara nyår och 2012 som återstår.

Det känns som att jag inte har något att göra hemma i halmstad samtidigt som jag har hur mycket sok helst att fixa. Idag vill felicia in till stan och då får man la ställa upp! Själv ska jag inom
- tre hjärtan för att hämta mitt id-kort som jag tappade i söndags
- gå till skatteverket för att folkbokföra mig i sverige igen
- gå inom arbetsfömedlingen och få ordning på livet
- fixa mina arbetsgivarbevis
- skriva om mitt CV
- söka jobb
- kolla utbildningar
- få ordning på alla mina saker från flytten

allt tar sån tid och jag vet inet var jag ska börja!


Musikvideo

Boys- Sabrina
Den första musikvideon jag minns från min barndom. Lite kul :)
Enjoy!

The blind side

Som de flesta vet är jag inte mycket för TV och film. Ligger ganska långt bak i tiden när det kommer till det ämnet. Igår såg jag och tilda en film som fångade mitt intresse med storm. Jag satt och tårades genom filmens två (värdefulla) timmar. Filmen är verklighetsbaserad och i slutet visas bilder på den riktiga familjen som gör  historians handlig mer levande. -Såld!

Skutt i benen

Jag har bott i Oslo i fyra månader. På denna tid har jag varit ute en gång när jag var hemma i halmstad och en gång i Olso. Skam! Jag är så fruktansvärt rastlös och varje gång mina musiklistor men annicas partymusic drar igång känner jag att det skuttar i hela kroppen. Hade kunnat ställa mig på ett dansgolv och ta över hela kvällen!!

Felicia Höjman- Jo, jag har två listor. 70-tal digster och en 25 december 2011

Dagens lista

Varje vecka har jag bytt offlinelista på min mobil. Den har inte såpass stort minne att jag kan ha hur mycket som helst. Så jaghar helt enkelt fått priodritera!
Förra veckans lista var 60-tal. Helt underba musik! Denna veckan (de sista dagarna på denna veckan) ska få bli 70-tal.
Digster är allt bra ibland :)

Bästa Pappi

På fredag förmiddag kommer min älskade pappi och hämatar mig.
Lycka genom hela mitt hjärta!

rekommendation



"Jag föddes och trasades sönder i Birkenhead. Oönskad, misshandlad, såld, bortbytt, fotograferad, filmad, lämnad att dö, fördärvad, skuldbelagd, sviken och förbigången. Men jag föddes även med en brinnande eld inom mig. Jag kallar den för min Fenixeld. Jag är inget offer - det ordet beskriver bara vad jag råkade ut för. Inte heller är jag en överlevare för det antyder att jag kommit över allting. Jag är en Fågel Fenix och det pågår en ständig process inom mig. Detta är min berättelse."


Orden kommer från Shy Keenan. Under hela sin barndom blev hon systematiskt våldtagen av sin styvfar. Och hennes mor misshandlade henne så svårt att hon hade både nedsatt hörsel och syn den dag hon började skolan. Vid 10 års ålder var hon nära att dödas av en grupp pedofiler som hon blivit såld till.

I vuxen ålder beslutade sig Shy för att berätta sanningen och få de skyldiga ställda inför rätta. Efter en utdragen process dömdes både styvfadern och några av hans medhjälpare till långa fängelsestraff inte bara för vad de gjort mot Shy utan för flera fruktansvärda brott även mot andra barn.

Trasig är en av de mest skakande och ärliga skildringar av barns utsatthet som någonsin skrivits. På ett rakt och självutlämnande sätt berättar Shy Keenan om sina fruktansvärda upplevelser. Men hon uppvisar även en inneboende styrka och förmåga att trots allt överleva och vända smärtan till något positivt som kan hjälpa andra i liknande situation.

Tom sista vecka

Anar att jag har glömt bort att berätta om min härliga medarbetare, hon som har lärt upp mig på den manuella "avdelningen" på SD (jobbet). Fick i fredags veta att hon inte kommer vara på jobbet kommande vecka. Hon har tagit ledigt för att åka iväg och komma i julstämning hos sina föräldrar. Denna informationen fick mig att tappa hakan. Jag som ville ge henne något innan jul. Hon om någon är värd att få en gåva!

Denna snälla dam har varit som en ängel under min tid på SD. När jag har varit hängig har hon antingen lagt en godisbit på min arbetsbänk i smyg eller bjudit på något i form av kex eller snacks. När jag har gjort bra ifrån mig har hon belönat mig med en chokladbit. När jag har kännt mig småsjuk har hon genast botat mig med tabletter och haft koll på mig så att jag har druckit tillräckligt mycket vatten.

När skiften drog igång för tre veckor sedan har jag varit hos henne mer sällan. Jag tror att hon har fått lite dåligt samvete av att ha fått skicka iväg mig på andra uppdrag hela tiden nu när en annan kvinna med ryggproblem har fått ta min plats. En dag för ca två veckor sedan letade hon upp mig och sa åt mig att jag fick hennes tillåtelse att ta hur mycket godis och kex jag ville från hennes plats. Sedan gav hon mig den blicken som skulle kunna betyda "var inte rädd för att ta för dig".

Dumt nog är jag inte speciellt mycket för godis och översöta snacks. Men självklart har jag tagit emot hennes belöningar och omtanke. Därför tänkte jag att jag skulle ha gett henne en gåva innan jag slutar. Nu blir min reservplan att lägga en chokladask med skrivet kort i ett av hennes lådor. Det ska bli tråkigt att inte få se hennes reaktion och ännu tråkigare att jag fick se henne för sista gången i fredags. Denna vecka kommer bli en kort och tom sista vecka...

Sista "besöket" i Halmstad

Jag måste får det sagt: VAD SKÖNT!
Nu är det bara 2 veckor kvar tills jag är på hemmaplan igen. Jag kan inte förklara hur jag känner. Det är tokiga känslor som snurrar i min skalle, min mage och i mitt hjärta. Jag vet inte om jag egentligen vill hem, men jag vet att jag vill ifrån oslo. Halmstad, mitt hem, min stad- en första destination.
Helgen har fyllt mina behov på alla vis. Jag har tagit mig tid att träffa dem jag älskar allra mest. Det gjorde att jag denna vecka går på kärleksfull energi. Mina kvällsplaner för kvällen är att försöka borja packa ner mina kläder i påsar så att det är överstökat. Jag är så extas över att få åka hem att jag knappt kan hålla fingrarna i styr. 
Jimbo var som vanligt busig och galen.
Jag fick träffa felicia för första gången på 3 månader. Skandal info men attans vad bra dt kändes i magen att se dig igen tjejen!
Medan jag fick gosa fick Calle brottas med Alice... som vanligt.

December är kommen

Detta är min dag när den är som ljusast. Vi fick snö igårkväll men det la sig bara som slask. Under natten har minusgrader tagit över med ett nytt snötäcke. Halkade man? JA, det är ju snorhalt!

Jag fick julklapp idag från Manpower som ett "tack för din insats". En väldigt fin presskanna(kaffe)/choklad-tetermokopp. Mycket smidig och väldigt uppskattat!
Idag blev det mat med stil. Tänkte att jag skulle ta en bild och visa er, detta är lyxmat!
Då förstår ni kanske hur tråkig mat vi äter i vanliga fall (pasta, knäckerbröd, bröd och nudlar)....

hard Work Work

Man försöker vara positiv i allt slit!
Det är bara till att dra på dig leendet och ta sig genom dessa tre sista veckor.

Tjuvarnas Jul

Detta året är jag för en gångs skull inte besviken på årets julkalender. Det är bra skådespelare och den är verkligen kopplad till julen! Jag tycker att de har lyckats med helheten hittills. All musik och atmosfär klickar. För en gångs skull måste jag säg att jag är väldigt nöjd och att jag mer än gärna myser framför min dator tillsammans med de 13min·24-dagars långa klippen.

Fredag

Idag fick det bli den första sjukanmälan. När den värsta huvudvärken hade gått över tog jag mig ut i kvateret och handlade in julklappar till julklappsspelet. Jag får passa på att slå in allt innan sofie kommer hem. Hoppas nu på att vi inte köper samma saker. Antar att hon har handlat i samma fyndiga butik ;)

Som fyndat

Jag kom på mig själv att inte ha berättat om min julhelg. I lördags begav jag miig ut på julklappsjakt ensam(eftersom tjejerna vaknade tidigare och begav sig innan mig) och köpte både julklappar till andra och mig själv. 

Till mig själv köpte jag tre klänningar från bikbok. Det vad halva priser på alla klänningar i hela butiken- erbjudandet lockade! Det fick bli en rosa, en grå och en svart. Någon av dem har jag bestämt mig för att bära under nyår! Väldigt sugen på den rosa.
Allt skulle gårr på ca 1 100 nok men jag fick allt för ca 500. Kanonsumma i min sparande ekonomi!

Jag ska inte undanhålla annan info. Köpte mig faktiskt ett fotbad med bubbel, vibration och värme. Fötterna är så gott som söndriga när veckorna är slut. Tyckte att jag var värd alla mina köp med tanke på allt som sker i livet. Det kunde behövas något nytt och glädjande i min vardag.

RSS 2.0