Gott om trött

Nu sitter man här som den kvinna man är. Trött och sliten efter dagens slit. Något som faktiskt känns väldigt vuxet att säga!

Jag är väldigt väldigt väldigt trött! Förra veckan fick jag 3 dagar övertid, fest i helgen (det gjorde mig absolut inte utvilad) och under denna vecka har jag fått denna torsdag som övertid. Imorgon kan jag tyvärr inte jobba om de skulle fråga. Får nämligen  Calle på besök så jag ska strax försöka möblera om så att det finns plats att sova. Det skulle vara skönt att få det fixat ikväll så man slipper trixa med allt sådant krångel efter jobbet imorgon. 
Det är bara att vänta ut sofie och hennes glee så jag kan komma i säng någon gång!



Ligger på minnet

När man sitter här i lägenheten tillsammans med två av de underbaraste tjejerna kan amn ändå inte motstå att sakna de slappa söndagarna hemma i halmstad. Eget rum, antingen ensam eller med någon man väljer att vara med (eget val).
Men just nu saknar jag en söndag som inte liknar någon annan:
Någon som lägger märke till skillnad på snus och pizza?

ÄNTLIGEN FREDAG

Denna veckan blev det övertid tre dagar. 7-19 måndag till onsdag! Dagar som slet dubbelt så hårt efter en underbar men samtidigt smärtsam helg. Jag var hemma från sverige vid halv 12 och skulle därefter ta mig hem, ringa och försöka väcka tjejerna så jag skulle kunna komma in (då hade vi fortfarande bara 2 nyklar) och sedan försöka tvinga mig själv till sängs. Bara ca 4 timmar efter jag hade somnat var det dags att gå upp igen och göra sitt jobb!

Nu är det ÄNTLIGEN fredag. Som jag har längtat. Mina knän bryter ner min kropp. För dem som inte vet så ska jag berätta. Mina knän har alltid varit lite gnissliga och knakat. Ibland har jag till och med haft pulserande smärta eller långvarig svag smärta i dem. Men nu när jag har börjat jobba så har knaket och gnisslandet övergått i den värsta form jag har varit med om. Vad jag än gör och hur jag än gör saker måste jag vila mellanåt för att de är en sådan skärande smärta. Fy och blä.

Kom nyss från gymmet med sofie. Nu ska vi gotta oss med glas-öl som jag fick med mig upp av gulliga Calle och helt enkelt göra ingenting alls.


Sofie tycker att mitt sätt att stretcha ryggen är en av sin egen sort. Jag höll inte med henne förrän nu.

Ljuset i mörkret

Nu är jag på bussen påväg till Oslo igen. Jag vill tacka för en betydelsefull helg tillsammans med min familj, calle och vänner. Vissa stunder har varit lätta och andra svåra.
Mamma, Pappa och Jessica. Det finns inget som värmer lika kärleksfullt som ni.
Min värld, min familj.
Jag älskar er

Du lever i mig


Kära mormor,
Du är och förblir den finaste.

Älskar dig i all evighet

Historian om brandlarmet

Brandlarmet i lägenheten gick igång. Panikslagen, utan att veta vad jag ska göra, klättrar jag upp på en stol och börjar plocka isär larmet som tjuter hål i mitt huvud. Den slutar inte pipa så knackar på hos grannen desperat efter hjälp men allt han sa var "ring någon". Jaha vem? "vet inte, ring någon".
Fortsatt skräckslagen springer jag ut genom dörren som tar mig till trappuppgången och då visar det sig att jag inte var ensam. Hela lägenheten stog
Panikslagen, utan att veta vad jag skulle göra, klättrade jag upp på en stol och börjar plocka isär larmet som tjöt hål i huvudet för att kunna hitta någon typ av kortslutningsknapp. Där stod jag med hopp om att den skulle sluta pipa men insåg att den turen inte skulle vara min idag. Så jag sprang ut ur lägenheten och knackade på hos grannen. Desperat efter hjälp får jag som svar: "ring någon". Jaha vem? "vet inte, ring någon".

Fortsatt skräckslagen vänder jag på klacken (irriterad över att han var så trång i huvudet), springer ut genom dörren som tar mig till trapphuset (för att kunna rycka tag i närmsta vettiga människa)  där jag möts av flera andra som står och håller för öronen i trappan. En hund sprang oroligt upp och ner samtidigt som den sökte sig en klapp på huvudet av var och varannan människa. Hela trapphuset och alla lägenheter stod i klingande toner. Efter några minuter var det någon gubbe som förstod sig på brandsystemet och fick tyst på eländet!

Sen var det lugnt igen och det blev bara för mig att montera ihop brandlarmet igen. En såndan eftermiddag...

En av de finaste

När jag står på jobbet coh lyssnar på musik har jag mycket tid att tänka och mycket tid att hänga med i låttexterna. Denna låt har funnits ett tag men jag har inte tänkt på hur fin låttexten är förrän jag började på detta jobb.

Stereo Heart;

My heart's a stereo
It beats for your, so listen close
Hear my thoughts in every note

Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

God morgon!

Nej fy. Idag är jag inte alls på humör för att vara uppe tidigt. Jag har sovit oroligt mestadels av natten och tydligen har sofie haft det lika svårt att sova.
Nu är det dags att borsta tänderna, göra en snabb läpppeeling (läpparna har blivit så nariga här i den kalla luften) och gå ner till trikken. Vill egentligen fortsätta sova. Usch, fy och blä

Lucky Now

Ryan Adams fina toner får ta över ikväll och lugna kropp som huvud.

Skin som den sol du är

Jag sitter i myskläder med den gosigaste t-shirten, full av träningsverk och nöjd efter gårdagens insatser. Tilda jobbade helg denna vecka så hon kunde tråkigt nog inte vara med denna soliga men kalla dag. Jag och sofie tog oss en tur på stan på jakt efter nya vantar och gymskor till mig. Detta hittade vi ganska fort så vi fortsatte mot drottninggatan där vi inte har varit så mycket. På vägen tog vi oss en fika och en massa härliga bilder. Det är inte så ofta man kommer ihåg att ha med sig kameran när man ändå är ute på vandring i staden. 
Dagen med Sofie bjöd mig på så goa skratt att jag blev kissnödig.


Efter ett kvällspass på gymmet gick vi på bio alla tre! Väldigt mysigt måste jag erkänna. Fast filmen var inte riktigt min grej. Jag satt nervös hela hela hela tiden.... Kunde inte sitta still, utan vred mig hela tiden och tog tillslut upp min halsduk som jag kunde gömma mig under. Babycall, du tog över inatt och fyllde huvudet med scener som blev en mardröm. Har sovit så oroligt och jag kan fortfarande inte förstå hela filmen. Den var så komplicerad!

Storkok

Jag har precis satt i¨gång mitt storkok av gul ärtsoppa. Första gången denna typ av maträtt vilar i mina händer. Saknar vissa ingredienser för att den ska bli äkta. Men är man sparsam så tar man vad man har! Kan glädjas av att det luktar gott :)

När sofie kommer hem och maten är "typ" klar vill jag att vi går ner till gymmet och köper våra efterlängtade gymkort, behörighet till att gå dit när vi vill. Dag som natt. Kanske hinner vi med ett work out pass redan idag? Vi får se vad dagen tar oss. Jag är lite sugen på att träffa nya människor men vi vet fortfarande inte vart man ska gå på kvällarna för att roa sig. Det sägs att alla 18-års ställen suger s***p och att man bör vara 20 för att ha en lyckad utekväll. Hmm.. jaha. Tråkigt då att man är ett år ifrån det skojiga.


Oktober foto

Jag följde med ewe, julia, cecilia och robert ut som sällskap när tjejerna skulle bli fotade på olika platser i oslo som ett fint minne av denna tid. Det var fint men det hade kunnat bli finare om vinden inte var näst intill minuskall och anordnade något som kallas för "nästan storm". Vi hann ta oss en tur till operahuset och aker brygge. Helt plötsligt blev det kvällen och så mycket kallare.
- En kväll som bidrog med god sömn :)


En glad Robert på sin bräda.


Andra hade inte riktigt den rätta känslan eller rytmiken i sig.


Vi stod på operahusets tak där vi tittade ut över hav och stad.


 


Dejtdags

Jag har varit lite seg med att visa min helg. Men har helt enkelt inte haft orka att sitta och skriva vid datorn. Bara titta igenom den eller skypa! Har ju bara berättat om våran reseplan. Så iallafall, den har varit mycket fin och fylld med bra stunder. Vi har i korta drag shoppat, fikat, hängt i läghenheten, gått runt på gatorna och haft det hemtrevligt med god mat, vin samt vattenpipa.










kompishäng

Innan Calle anlände till Oslo samlades vi några från jobbet för att umgås. Stackars robert hade stått ute på min hållplats, ovetande om vart han skulle och ringt mig under tiden som jag tog mig en långdragen fredagsdusch. Förlåt, haha! Senare kom Julia, Evelina och Cecilia. Det blev kort men väldigt trevligt besök!

Vattenpipan åke fram och jag blev roligt överraskad när töserna inte riktigt fick in tekniken i hur man drog in rök. "Det kan väl inte vara så svårt?" tänkte jag. Men jo, under denna kväll lärde jag mig något nytt. Sött :)





Söndagsdigg


Resa i februari

Jag och Calle har suttit och kollat på resor till februari månad. Vi har bestämt oss för att boka en gosig vecka i spanien! Detta resemålet har lockat oss bäst. Det enda vi hoppas på nu är att pöjken kan ta ledigt en vecka i februari så vi kan boka :)

http://www.ving.se/charteraccomodationinfo?ItemId=765&SelectedPackage=56_c3_LPA4_CLUM2_VS1%3a3_A22c1_E3_GOTd201202103_LPA8%3a2_VS2_511%3a&BookingQuery=-1%3a65%3ad201202102770%3a0%3a8%3an1%3a2_42%3a42%3a-1%3a2%3a&UseBookingFlow=True


RSS 2.0