Utbildning efter skolan/norge

Jag har hittat något som veeeerikigen passar mig! Men jag är väldigt osäker på om jag vill åka ända till finland för att gå i skolan där i ett år. Vissterligen är kurserna på svenska med lite inslag av engelska. Men snälla, vilken drömlinje!!!


 

Smådjur

Intresserad av djur?

En utbildning för dej som är intresserad av sällskapsdjur och vill lära dej mera om dem. Passar som ett mellanår eller om du funderar på en framtid inom djurbranschen.

Studieresa

På våren 2011 görs en (frivillig) studieresa till Sverige, för att titta på djurhållningen där. Vi besöker även Kolmården. Eleverna deltar i en etologikurs och får bekanta sej med olika djur där.


Praktik

Under våren och hösten ingår en obligatorisk två veckors praktikperiod på bl.a. veterinärstationer, djuraffärer, husdjursgårdar mm, där eleverna får möjlighet att i praktiken använda sina kunskaper, lära sej mera samt skapa kontakter till arbetslivet.


Projekt

Under året ordnar vi olika evenemang kring djur. Under djurens vecka hösten 2010 hade vi en djurdag på skolan, där vi presenterade olika djur, hur man aktiverar djur och hur man sköter bra om sitt djur. Vi sålde även av eleverna tillverkade djurgodis och smådjurs "hus". På våren 2011 blir det studieresa till Sverige. Eleverna gör även under våren ett projekt där de presenterar något ämne som intresserar dem.

  

Centrala ämnen

Etologi, djurskötsel, etik och djurskydd, artkännedom, djurens språk, anatomi, fysiologi, inlärning samt sjukdomslära.

 

Skolan har två ansökningstider 14.6. och 15.8. Om du vill vara säker på
att få en studieplats lönar det sig att söka före den första ansökningstiden går ut. Den andra är i första hand avsedd för studerande som eventuellt inte har kommit in på den skola de sökt till i första hand. Läsåret börjar 18.8.2010 och slutar 20.5.2011.

 

Är du arbettsökande eller invandrare?

Då kan du studera till halva priset hos oss! Det här är möjligt på grund av de studiesedlar Undervisningsministeriet har beviljat oss. Studierna sker på heltid.

 

Vi förbehåller oss rätten till förändringar i innehåll och utbud i våra kurser och utbildningsprogram.



Jag blir så otroligt sugen! Har skickat intresse anmälan så jag ska få hem mer information. Visserligen har jag skickat 6-7 intresseanmälningar till olika skolor och linjer. Vi får se vart hjärtat leder mig.

Sa ni halt?

Idag har jag gjort något som jag tror de flesta tycker är pinsamt. Halka i en kosrning i stan med rusningstrafik. Jajemensan, alla ögon var riktade mot mig. Men sån tur var hamnade jag inte på rumpan!

 



Körlektionen idag gick jättebra. Jag körde på motorväg och landsväg. Tina tyckte att jag hade varit väldigt duktig under lektionen, och det var en sån lättnad att hon uttryckte sig så positivt. Det börjar ju närma sig slutet och man är lite nervös. Men det hör väl till.

Jag har äntligen gjort klart några julklappar och gett hundarna sitt julbad. I år fick jag för mig att göra mina julklappar. Denna gången handlar det mer om att lägga ner sin tid på någon är att lägga ner sina pengar på någon. Och tid är väl mer värdefullt än pengar... eller? :) 
 Nu har i alla fall hela dagen gått. Jag lyssnar på när pappa har party med sitt nya keyboard och samtidigt ska jag försöka koncentrera mig i teoriboken.


Söndags lat

Idag kära vänner är en sån dag då man får lov att vara lat. Jag ligger med en bultande huvudvärk och orkar inte göra någonting. Egentligen borde jag lägga mig ner för att läsa och kanske unna mig lite chips. Har trots allt suttit vid datorn hela dagen! Ush... Men ibland får man sina behov. Mitt behov idag blev att fräsha till min stackars gamla blogg. Ny design, nya inlägg. Det blir av någon anledning roligare att skriva då.



Dagarna rullar på och nu har jag fått ett efterlängtat jullov. Inte för att lovet kommer vara så mycket till vila. Men der är så himla skönt att inte behöva vandra innanför skolans väggar.

På tal om skolan så har jag fått mig en förändring i schemat. Jag och mina lärare kom överrens om att jag skulle få gå klart min sista termin i skolan utan min yrkesinriktning frisör. Allt känns som en stor pannkakssmet som man bara vill steka upp och käka upp. Jag kan erkänna att jag har mått väldigt dåligt den senaste tiden i skolan och att detta var den smartaste utvägen. Jag ska istället satsa på specialidrotten så jag kan ta studenten! Det tråkiga är att jag bara har en lektion med min egna klass... sorgligt. Men nästa år ska ändå bli det bästa!!! Då börjar det först med studentfesterna, sen balen, därefter studenten och efter sommaren blir det antagligen en trip till Norge. Det är läskigt men spännande :)


RSS 2.0