Gosiga tjejen

Hittade några bilder på Alice. Fina, söta men busiga Alice!

Jo visst saknar man denna madonna.



Söndagstrött!

Gårdagen var fylld av händelser. Jag syndade och mörbultade min plånbok med tre köp. En typ korsett och två helt underbara tröjor! Har en ny favritbutik att gå till här i vårt område. Så sjukligt fina och häftiga kläder! Det går inte att förklara butikens stil. Det fanns allt möjligt där inne! Allt från fina "utklädningskläder" för speciella tillfällen till överdrivna "modesyddakläder". Helt underbar butik iallafall :)

Gårdagen var trevlig hos grabbarna och det kändes under kvällen att kylan började dra in över Oslo. Snart är det dags att inskaffa sig vantar. Klantiga jag tappade ju bort mina någon dag när jag var ute och vandrade vid toftasjön i våras.

Nu är det dags för en (kanske) söndagsfilm. Det enda som saknas är att sätta på te och bre sig några knäckemackor. Mums vilken mysig söndag!


Oavsett hur seg man är så får man alltid upp humöret med bra musik.

Gott om trött

Jag är som en sovande vaken människa idag. Har knappt fått en blund i natt. Vi hade några halmstadbesökare över som sällskap och det drog över tiden... långt över tiden. Gick igår upp 05.00 och i morse la jag mig 05.00. Detta kallar jag för strongt men skoj. Stackars Tilda skulle upp för att jobba vid klockan 09.00! Inte nog med detta så blir det nog partaj ikväll "igen". Kanske är ett smart val att lägga sig och vila ut en stund.

Men nu ska jag coh sofie kila ner på stan coh få ut nytta av dagen!

Roomies skoj




Fredag

Jag älskar denna låt och blir på så jäkla festnigt humör när jag hör den. Nu välkomnar vi fredagen tillsammans med denna låten! Bas på högsta volym!

Oh ouh, oh oh oh oh, oh ouh, oh oh oh oh , oh ouh, oh oh oh oh, you

were not the one oh baby, ohh Oh ouh, oh oh oh oh, oh ouh, oh oh oh

oh , oh ouh, oh oh oh oh , and it hurt me so baby


work

Sitter ensam i lägenheten coh har nyss handlat in småsaker för min efterlängtade tacos! Har köpt bakpulver så man kan bara scones. Billigt och bra!

Har jobbat hela veckan och kom på mig själv att inte ha berättat om vad jag sysslar med. Hamnade på en boklager, SD. Där plockar jag ihop böcker/hobbyprylar som jag sedan packar ner i paket och skickar iväg till posten. Ett slitsamt men rätt skönt jobb! Har bra jävla ont i fötterna och skulle behöva en ängel som botar bort min smärta. Har funderat på att köpa nya skor emd mjuk gummisula. Heter det foppatofflor? I varje fall så är
jag anställd veckovis. Det innebär att jagonsdag får veta om jag ska jobba kommande vecka. Har hittills fått förlängt till nästa vecka och det känns bra:)
 
En man kom fram till mig igår och tog handtag. Han presenterade sig som den ansvariga för min avdelning och berättade att min handledare hade talat om mig med goda ord och att han gillade sådanna som "mig". Detta gjorde verkligen hela min dag! Så snällt av henne :)



Ni kan få er en liten tjuvtitt på en liten del av min arbetsplats.



Nu ska jag laga min efterlängtade mat. Sedan är frågan om man inte ska ta sig till sängen :o  Glömde kanske nämna att jag går upp 05.00 varje morgon. Rätt slitsamt för huvudet men ändå skön arbetstid.


Allvarligt talat

Vem tatuerar in detta och vill ha det för alltid?



Jaja, det finns ju sådanna människor också.

Vår underhållning i Oslo..

Killarna i avsnittet sol, fest och oroliga föräldrar. Dom var inte precis några glädjedödare. Så jäkla sköna killar, haha!

Ballcuzzi


Pust

Fanken vad att ska vara till bekymmer. Jag orkar inte ens tala om vår storstadsrunda idag. Kan bara säga att jag coh sofie skule hämta ut våra postpaket och blev på lapparna hänvisade att hämta ut dem personligen på swedbankkontoret i Vika. Efter sammanlagt ca 1-1,5 h hittade vi vår destination men så skulle vi tydligen inte komma till dem. Vi skulle gå till närmsta postkontor med både lapp och pass! Så vi trallade hem och hämtade våra pass och gick sedan i posten.

När vi var inne på posten blev jag nekad för att min namnteckning inte stämde överens med mitt pass. Och fykatten vad irriterad jag blev. Tog agressivt upp min planbok och slängde upp alla typer av legetimation såsom pass, ID och körkort. Då såg hon ganska tydligt att de var jag på alla bilder samt att min handstil stämde bäst överens med mitt körkort. Inte nog med detta så ville hon ha mitt personnummer på papper, nöjde sig inte emd att jag sa de muntligt och bad mig ta med mitt skattekort. Så jag och sofie fick springa upp till lägenheten igen, tog alla papper som hade med skatteverk att göra och gick ner igen. Tack och lov fick vi vår bankinformation tillslut!! Fast inte betalkorten, bara internetbank.



I natt 23.00 tar jag bussen till Halmstad. Detta gör jag för att jag saknar mina små fina djur så mycket att jag knappt kan hålla tillbaka tårarna och självklart komma hem till min familj! Om jag är kvar i Oslo kommer jag sitta ensam hemma i lägenheten eftersom att sofie ska jobba långa dagar och för att tilda förmodligen också ska hem :)

På måndag har jag min första arbetsdag på ett nytt jobb. SD - boklager! Lite spänd över detta och självklart superglad över att ha ett normalare jobb men timlön. Jag vill tacka Sofie, syrras väninna, för att ha gett mig denna dessa kontaktuppgifter! Nu håller jag tummarna för att detta ska gå bra:)








Så sorgligt

Det sjukaste jag har läst på länge, hahaha! Felicia tipsar.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10457882.ab


Om gårdagen till dagen. Stå ut!



Kom till kontoret vid klockan 9 för morgonsamlingsmöte
. Redan där förvånades jag över att dem  nästa skällde ut en tjej för att hon inte hade fått något sålt under gårdagen, inför alla! Där satt jag spänd, nybörjare och kissnödig. De var nästan så att jag började läcka så nervös som jag var. Redan där kändes det helt fel.

När vi var uppdelade i våra "team" så åkte vi (sex ungdomar) iväg i en bussbil till en annan stad, till ett varuhus där vi skulle sälja. Först åkte vi åt helt fel håll. En timme till och med. Så de var bara till att vända! Efter 2,5 timme var vi framme och jag + två andra hoppade av medan de andra körde vidare till sin destination. Väl där och berädda att börja sälja fick jag mig en stor boxningshandske i magen. Detta kändes helt fel!

Jag kan inte vara som en våldtäckt, ett övergrepp på människor som inte vill prata. Som inte vill byta. Som bara gillar sitt läge och trivs med sin tillvaro. Det kändes som att man förnedrade- och nästan spottade människor i ansiktet. Fy och blä, det har jag inte hjärta till. Inte nog med detta så förstod varken jag och kunderna oss på varandra. De fattade inte sig på min svenska och jag förstod inte ett skvatt av deras glappiga norska. Inte ens jag medarbetare(två norska killar) förstod varann. Ibland fick vi översätta på engelska för att förklara vad man menade. Hallå liksom?

Panikslagna och nästa gråtfärdiga jag tog tid för ett samtal till storasyster som skulle bli dagens stöd och dagens dyraste telefonsamtal. Tack, du är mitt stöttepelare!

I varje fall så betämde jag mig för att ringa till chefen och säga som det var. Egentligen hade jag velat ta det personligt öga mot öga. Men han skulle inte finnas tillgänglig när vi kom tillbaka. Hans respons fick mig inte att avsluta samtalet med ett leende! Inte sa han något elakt, men sjutton vad han blev besviken.

Vi stod och sålde (kände pain i hela magen) från klockan 12.30-18.30. Jag var hemma i lägenheten runt 20.30 och var lagom mörbultad. Har inte sovit såhär djupt någon natt sedan vi kom hit. På så vis var detta en positiv sak.



Idag kom jag till kontoret för att skriva på papper hos "chefen". Vi kom överens om en tid men när jag kom dit var han ute på sälj, hallå? Så seriöst tog han mig. Receptionisten tog sig ett ostört samtal med honom och kom tillabaka. "Du Annica, kom med mig så kan du och jag prata lite" sa receptionisten. "Okej?" tänkte jag.

Hon ställde lite frågor om gårdagen och jag svarade väldigt ärligt hur jag kände. Hon försökte få mig till att bli en dörrförsäljare istället med 10.000 garanterade pengar i månaden OM jag fick ihop minst 20 sälj i månaden + provision. Inte en chans! Sedan kom hon med förslag att sitta på kvällar (inringd deltidsjobb) och kontakta folk som har bytt till ett nytt elbolag för att fråga efter deras nuvarande brukade kWh och "bara" skriva in det i datorn. Nej, nej och nej tack!

Så efter att ha fått sitta kvar där i en halvtimme fick jag äntligen skriva ut mig. Innan jag gick sa hon att om de skulle vara att de krisar för mig längre fram och behöver jobb så kunde jag bara slå en singnal till henne. Hallå? Vad tar det åt kvinnan? Jag har precis varit den jobbigaste, krångligaste och mest kortvarande medarbetaren de troligtvis har haft. Men nu är det över och jag står nu som en nybliven arbetssökande igen. Jippi!

Säljare på en dag

Är slutkörd, mör, huvudverk och omedveten om va som händer i verkligheten runt om mig. Trött helt enkelt! Skrev på anställningskontrakt igår och skriver ut mig frivilligt imorgon kl. 11.00. Hejsvej!

Plötsligt hände något

Oj vilken fantastisk helg det har varit! Är inte på hugget att skriva allt i detalj och tidpunkt. Men kan dra det lite snabbt:)

Calle kom med tåget fredag kväll och jag mötte såklart upp honom. När vi kom till lägenheten satte vi oss alla med vattenpipan och mös till det!

På lördagen stack jag och calle till aker brygge där vi kollade in alla sjuka lägenheter samt lite shopping (nej inget köptes). Magen började kurra och det blev en måltid vid en uteservering. Vad händer? Jo, en klump fåglar flyger över serveringen och helt plötsligt känner jag att jag får en rejäl blöt skvätt i ansiktet. Jag kollar upp mot himlen, ser att det inte är tillräckligt med moln för regn, kolla på bordet där jag ser en kletig smörja och tillslut kollar jag på calle som bara sitter och ler. Hur stor är chansen att man får fågelskit i ansiktet?! Det blev ett tillfälle att minnas och oj vad man kunde skratta och glädjas av lite fågelspill. Calle ville att jag skulle köpa mig en lott för att chansen att bli prickad i ansiktet är inte den största! Men de blev ingen lott för fattiga mig.

Jag lagade till kvällsmat på en jättegod ryggbiff och lagade tlll klyftpotatis med morötter. Tjejerna söp till det och ville gå ut på stan för att se vad som fanns att erbjuda i Oslo. Inte långt efter att dem hade gått kom dem tillbaka... lite besvikna. Vi får ge det ett bättre försök en annan gång allihop, haha.
Tack calle för all mat och godis du köpte med dig. Vi är väldigt tacksamma!


Jag har nyss lämnat honom på stationen och ska nu göra klart min mat. Det är dags för film, eller rättare sagt kanal 5 play. Sol, fest och oroliga föräldrar. Det kan ju hända att en halmstadbo dyker upp ;)


Aker Brygge

Idag beslutade jag coh sofie oss för att åka ner till aker brygge, hamnen här i oslo. Vi hade från början tankar om att köpa oss en smarrig glass och bara njuta i solen. Men det resulterade i att vi satte oss på en uteservering vid hamnen, åt mat och tog oss en skummande öl. Festlig fredag!



Fåglarna var inte rädda för att komma nära. Kunde hända att man fick en vinge i huvudet om man inte duckade. Och inte var dem blyga när de kom till att visa varandra sin dominans. Helt plötsligt var det 10 fåglar framför en som samlades till slagsmål, flaxade och skrek. Galna!






Nu har vi lyxat till helgen. Vi har köpt hem öl och pysslar med vårt eget. Ikväll får vi en gäst, vår första övernattare! Så det finns saker att göra. Duscha, möblera, laga mat och möta upp. Dags att sätta igång :)


Beautiful lie - Keemo & Tim Royko



 


Ensam och påhittig

Jag har hela dagen för mig själv. Ingen har jag att umgås med förrän kockan är ca 17-18 ikväll. Så jag får vara påhittig, hitta på olika saker som ska fylla ut dagen. Funderar på om jag inte ska ta mig en dusch snart, göra något avancerat med håret.. en uppsättning eller bara trippeltånga det (brukar ta tid om man är noggrann). Allt för att göra dagen tidsfördrivande!

Senare kan jag kolla postlådan om skattekort eller husnycklar ha kommit. Det har varit lite segstartat på den fronten. Har även funderat på att gå in till stan och köpa mig ett anteckningsblock, eftersom att jag ska på utbildning kommande måndag så kan de säkerligen innebära att jag behöver anteckna. Köpa tråd, så jag kan sy mina spräckta favoritjeans... för hand.
Därefter har jag funderingar på att starta en maskin för mina koftor! Alla har legat dammiga på en hylla och sedan bara slängts ner i en "höstpåse". Dem luktar vind och instängt. Kanske är det ändå dags för koftorna att lukta lite sköljmedel!


Förlåt mig så mycket att jag inte är speciellt intressant att följa. Men jag har inget speciellt liv för tillfället och har samtidigt inget att göra så därför hänger jag på blogg.se. Mer intressant info hoppas jag på att ni ska få inom en vecka.  Vem vet? Om jag får som jag vill kanske det blir redan till helgen.


time for sleep

Tilda och sofie gick till sängs för en timme sedan. Nu ska jag göra detsamma och det ska bli extra gosigt när man har två mjukisar som väntar på en!
God natt norden!



Nu är det dags

Nu ska jag berätta en nyhet. Jag har fått jobb som något gudomligt, efterlängtat och väldigt omtyckt, nämligen säljare!

Jag var på en intervju hos dem igår. Idag fick jag komma på en vidaregånende intevju för de "speciellt utvalda". Det kändes bra att vara en av dem "speciellt utvalda", framförallt när dem själva uttryckte sig på det viset. Man kände sig utpekad och behövd helt enkelt!

I detta företag jobbar bara "ungdomar". Den äldsta i företaget är 26! Mannen som talade med oss idag var 23, var ansvarig om jag inte minns fel och var en sån skojig typ. Han fick oss att skratta nästan hela tiden! Uppskattat. Han berättade om företaget och vad de sålde. Jag minns inte så mycket av vad de sålde, men jag minns det viktigaste - lönen. Det är provisionslön + bonuslön. Så lönen varierar kraftigt! Jag vill inte gå in på för mycket i detalj på bloggen men jag kan avslöja så mycket som att om jag blir en bra säljare så lönar det sig!!
Hell yeah, jag ska bli bra.


Mina änglar

Hittade bilder som jessica hade lagt upp på sin blogg. Mina två gosiga bebisar, bästisar.
Oj så trötta dem ser ut.


I väntan



En intervju avklarad och två återstår. Tar trikken om en timme och därefter direkt vidare till nästa!
Sov förbannat dåligt i natt, 3 h sammanlagt. Konstigt nog är jag piggare än vad jag vanligtvis skulle vara i denna situation. Kanske för att situationen kräver de? :)


Sista dagen i rastlöshet... eller?

Idag är det första arbetsdagen för Tilda! Visst ska det bli spännande att höra om hennes fartfyllda dag när hon kommer hem.

Jag och Sofie hade en trikkutflykt till de ställen vi har intervju på imorgon för att underlätta letandet imorgon. Det var en nyttig tur för oss båda. Vi åkte inte bara till våra intervjuområden, utan tog även en runda med trikken till de finare områdena i Oslo. 


Väl hemma fick jag kontakt med två andra jobb. Ett boklager och ett försäljningsjobb! Imorgon sermin dag ut som liknande:
8.30 - Manpower på rekutteringsdag
13.00 - Toptemp på intervju
14.30 - Försäljningsintervju
Vad hände? Från tomt schema till fartfyllt tempo. Änglavakt? Kanske :)

Det saknas bara att man ska gå vilse. Hade jag fått veta om dessa intervjuer tidigare så hade jag självklart sökt upp dessa områden också. Nu är läget som de är! Håll tummarna för mig nu gottfolk. Jag behöver alla tummar som jag kan få!



Vi har lite problem med tvättmaskinen. Den vill liksom inte använda sköljmedelsfacket. Det är väl de facket som ligger i mitten? Kläderna är strävt som en kattunga och stela som hårdplast. Förslag på lösning? Kommentera!


Jag är lite trött på att låna en annan dator varje gång man vill ha ett videosamtal på skype. Och eftersom att skype är min dagliga sysselsättning så har jag köpt mig en webcam till datorn. Bra va?! :)




Morgonens kommentar

Vi sitter nyvakna vid datorn och söker jobb.

Sofie: Jag har hittat ett passande jobb åt dig!
Jag:?!
Sofie: Ostansvaig! Man ska ha intresse inom ost och vara kunnig. Du gillar ju ost :)
Jag: Haha, tack för hjälpen. Men nej tack :)

Gulligt av henne att tänka på mina smaklökar!
Ost <3


Glada nyheter

Nu har felicia kommit in i USA! Glädjen vid detta besked går inte att beskriva. Det var som att en klump i bröstet släppte. Jag är så glad för din skull Felicia. Ha det bra nu, blogga om ditt äventyr och ta mycket bilder. För här har du en trogen läsare. Och en annan viktig sak, finns tillgänglig på skype!
Love


Marknad på vår gata!

Vid tidig eftermiddag gav vi oss ut för att kolla in den lilla marknaden som väckte oss med sitt väsen. Innan vi gick ut hade jag spanat in ett par fårtofflor som fanns precis nedanför vårt fönster. Självklart var jag tvungen att gå ner och ta en närmare titt!


Dessa fina tofflor ville jag ha! Jag köpte mig ett par. Dem grå längst till vänster :)
Man måste vara förbered till vintern.


Vi fortsatte att vandra runt i regniga grünerlökka och helt plötsligt stötte vi på ett tivoli. Självklart ville vi spana in detta.




Vi vandrade vidare mot den stora parken för att se om vi kunde stöta på en annan matbutik med större/billigare utbud. Då såg vi att det var någon typ av konsert i parken. Och ja, självklart ville vi spana in den duktiga tjejen som sjöng. Det var en sån ren och fin klang i hennes röst som gjorde att vi bara var tvugna att gå och kolla. När vi kom dit förvånades vi över att flickan som sjöng var typ 14 år gammal!!! Vi trode hon skulle vara minst 18. Ojoj vad häpna vi blev. Käken hängde nästan ner till knäna på oss.




Nyligen har jag stått och stekt upp allt mitt kött som fanns tinat i kylskåpet med tanke på att vi inte får vårt nya kylskåp med större frys förrän på måndag. Det fick bli biffar!
Se så duktig jag är. Men skenet bedrar... dem blev perfekt stekta och hade fin form. Men ack så starka och salta! Måste sockra dem när de ska ätas. Ja, så illa blev de! :)
 

 

 


Titta vad man hittar när man inte letar!

Detta klipp hittades igår och jag kunde inte annat än lägga ut den och visa mina tjejer! Klippet är taget en sluddig kväll hemma i mitt rum. Första gången vi hade en förfest hos mig och en av dem roligaste förfesterna någonsin.
Älskar er tjejer!


+ Emy


P.S. Någon gång måste man bjuda på sig själv!




En vanlig fredag

Vi har fått igång vår TV och kollar nu på MTV, kanon! Det behövdes bara köpas en antennsladd, göra en kanalsökning och sedan fungerade allt. Sofie fixar :)

Dagen började som ni såg nedan. Därefter var det bara att dra sig mot stan, leta upp rätt bank och betala vår septemberräkning som skulle varit betalad igår. Men kvinnan som hjälpte oss var supersnäll och allt gick som de skulle!
Själv tog jag med mig en av mina nallar som jag har i sängen(måste ha något att gosa med) för att hitta en god och speciell parfym att spruta på den. Men alla parfymerier hade produkterna bakom disken, så min plan fungerade inte som jag ville. Och inte vågade jag fråga kassörskan om hon ville spruta parfym på min nalle för att sedan bara gå därifrån! Nä, de får göras hemma eller vid ett annat tillfälle.



Vi befinner oss bakom dessa fina fönsterna :)




Tilda har varit gudomlig och lagat muffins åt oss. Mums mums! Sofie har ställt sig och putsat fönster medan jag har suttit och satt ihop alla mina ca 40 st CV. Nu smaskar vi belåtet i oss muffins, hänger vid våra datorer eller sysselsätter oss med annat.

 


Tjuvtitt på lägenheten

Det var morgon och dags visa hur vi bor. Kaffemaskinen står och spinner förfullt medan vi andra sitter halvavslagna i våra egna tankar. Jag fick ett kameraintresse och började gå runt för att fota.
Idag blir det ett besök på banken för att betala en räkning som inte gick att betala via internet. Så det blir en vandring idag igen genom Oslo city för att hitta denna bank!







godmorgon damer. sorry
  

 






Framme

Nu ligger jag i sovrummet som består av två sängar (en stor och en liten) och en garderob. Tjejerna sitter ute i vardagsrummet och gaddar ihop snack om hur vi ska lägga upp dagens sysslor.

Igår kom vi riktigt långt. Färden påbörjades kl 08.00 från halmstad och vi var framme i Olso vid 14.00 -tiden. Självklart körde vi lite fel men det är sånt som man får räkna med.
  Väl framme började vi packa upp allt, verkligen ALLT. Jag har nog aldrig någonsin burit så många tunga saker upp till andra våningen så många vändor och utan hiss! Det rann längs hela ryggen och fuktade ner hela tröjan (ja, den ligger i tvättpåsen), ansiktet glänste o rann och armarna började ge vika. När vi var färdiga med att ta upp vårt skulle vi ta ner dannes saker. Idag gör de ont överallt. Främst i armväck och knän!

När alla våra snälla medarbetare hade åkt hem satte vi igång att RÖJA. Eftersom att tjejen som bodde i denna lägenheten tidigare inte riktigt tog sitt ansvar gällande hygien så har vi fått i uppgift att städa lägenheten! Ingenting som någon av oss har något emot, men oj vad smutsigt!! Man kunde tro att tjejer skulle vara mer av pedanta och fina i kanten, ICKE. Vi städade, röjde och packade upp fram tills klockan 22.00 igår. Då var det första gången jag tog mig tid att sitta ner sedan klockan 14.00. Trötta!



Det bästa igår var duschen och att sedan få gå och lägga sig! När jag vaknade blev jag jättebesviken att natten var över. Jag hade behövt vila ut så mycket mer.

Det värsta igår var att kylskåpet som hade funnits i lägenheten tidigare har gått sönder och vi skulle såklart få ett nytt och likadant. Nehe, kylskåpet vi fick var nästan hälften så litet som det förra och frysen var som ett litet skåp. Detta funkar inte! Det mesta vi hade med oss var ju fryst kött! Så vi har tryckt in allt kött så gott som det går. Resten fick vi lägga i kylskåpet sålänge. Jag själv har lagt kött i en av mina kylväskor och satt in i kylskåpet. Vi väntar just nu på att hyresvärden ska komma med ett nytt och större kylskåp, vilket han sa att han skulle göra idag. Danne får inte tag i honom och det är bara för oss att hålla tummarna ;)

 


 

Idag har vi varit på skatteverket och fixat skattekort samt blivit norska medborgare  o.O
Fråga mig inte vad vi håller på med, men de var tydligen de som krävdes för att jobba här i mer än ett halvår. Vi får se hur detta går.


RSS 2.0